注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

GgEe +MmIi- NnIi

什么时候,才能看到真正的自己

 
 
 

日志

 
 

60個爛 gag  

2009-04-08 23:00:09|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

转的

60個爛 gag

1.咩野係最高?  
無比膏(高)
2.有咩再俾第一題o既野更高?
強力無比膏(高)
3.點解NDS會勁過PSP?
因為NDS可以屈機
4.點解PSP可以再勁過NDS?
因為PSP可以屈爆機
5.大口仔塗紅唇膏 (猜一個英文詞)
direction(大red唇)
6."ABBABAABAABBBBBAABBABBA" (從句子中猜一句問候語)
long time no see(c)
7.菠蘿係橙黃色 , 咩羅係綠色呢?
keroro
8.柯南病左 , 有邊個會探佢?  
名偵'(名偵'探'柯南)
9.一隻螞蟻有6隻腳 , 點解佢行過狗屎得4隻腳印?  
有2隻手要叉住個鼻
10.USA個細佬係邊個?
USB
11.從前左q同右q住埋一齊,後來右q搬走左,結果點呢?(猜四字)
阻(左)q住晒
12.點解白兔牌吻百蜜隻兔係男仔?        
一d都唔毑
13.狗會「汪汪」咁叫,貓會「喵喵」咁叫,咩會「咕咕」咁叫呢?
楊過(成日叫"姑姑")
14.拉登最想炸咩薯?馬鈴薯????番薯???   炸薯條、????
喬治布殊(薯)
15.A君拎住個熨斗去水務局,B君駕車去公園,C君就戴住頂帽坐監,究竟佢地做緊乜?  
玩緊大富翁
16.點解小明俾人打,佢阿媽係隔離都唔救佢?    
俾人打到阿媽都唔認得
17.一隻蟻究竟用咩方法唔駛1分鐘就由香港去到美國呢?
地圖上面行
18.小矮人們偷睇白雪公主沖涼(猜一種飲品)
七喜
19.咩科我地應該唔理佢?  
物理
20.人心係咩色架?  
黃色(人心惶惶"黃黃")
21.A、B、C、D、E、F班,邊兩班最難教?  
c同e班(伊斯蘭教)
22.蛇A至蛇Z,邊條行得最慢?  
蛇C(余詩曼"蛇C慢)
23.英文字母A到Z,E同T走左,仲淨番幾多個英文字母呢?
21個字母(et會帶埋ufo走)
24.大雄因為唔做功課俾阿媽罰跪,叮噹究竟拎咩法寶幫佢?    
自動櫃員(跪完)機
25.哪一種生果最容易種?
種蕉(中招)
26.哪一種食物會講大話?
雪芳蛋糕(說謊蛋糕)
27.哪一種生果可祝福別人長命百歲?
蜜瓜(勿瓜)
28.爺爺的兒子是哪一種食物?
椰子(爺子)
29.用96猜一種飲品。
奶昔(nine,six)
30.用2.4.6.8.10猜一種食物。
蓮藕(雙數又稱偶數,題目的數字是連續的偶數)
31.NDS同PSP對打,邊個會贏?
Ans:NDS,因為NDS係屈機(摺機)的
32.點解撩耳仔會好開心呢?
Ans:因為Happy New Year~
33.冬甩個爸爸係邊個?
Ans:多啦A夢(片尾曲:冬甩個爸爸,冬甩個爸爸,多啦A夢)
34.晌多啦A夢入面,邊個人大個左會做醫生?
Ans:小夫
35.晌多啦A夢入面,老師病左會傳染比邊個?
Ans:大雄,因為野比大雄
36.承上題,佢最先傳染比邊個?(唔係多啦A夢人物)
Ans:小新,因為野原新之助
37.多啦A夢姓咩?
Ans:吳(片頭曲:多啦A夢唔~)
38.點解多啦A夢成日話睇唔到野?
Ans:因為佢伸手不見五指
39.點解呢個世界上有東京、南京、北京但無西京?
Ans:因為西經比唐三藏拎左
40.Hello Kitty見到Dear Daniel塊面上有個交叉,點解Kitty會打Daniel一巴?
Ans:因為個交叉係Miffy個口
41.地球爆左, 咁要走去邊度?
Ans:地球gei右邊
42.咩動物識打桌球?
Ans:鷹,因為鷹識桌球
43.九加四幾時等於一?
Ans:睇時針吧
44.一個中文字,分起來會很爽,合起來會很痛,猜動詞(18+)
Ans:咬
45.廣東出冬瓜,廣南出南瓜,廣西出西瓜,咁廣北會出咩?
Ans:出聲,因為講不(廣北)出聲
46.咩生果唔打字?
Ans:蕉,因為不打字蕉
47.有咩老鼠得兩隻腳?
Ans:米奇老鼠
48.承上題,有咩鴨得兩隻腳?
Ans:所有鴨(包括唐老鴨)
49.如何用三盞燈同一張凳營造一個緊張氣氛?
Ans:燈燈燈凳
50.柴、米、油、鹽,有邊樣唔係八十年代gei產品?
Ans:油,因為油不是八十年代~
51.夫差係吳國人,西施係越國人,咁勾踐係咩人?
Ans:劉松仁
52.麵包A、B、C、D,邊個包係苦?
Ans:C,因為麵包師傅(C苦)
53.一加一幾時會等於三?
Ans:錯果時
54.晌咩時候零會大過二,二又會大過五?
Ans:猜包剪鎚果時
55.咩動物會撕爛條鰻魚?
Ans:蛇,因為余斯曼(蛇撕鰻)
56.小明比大明養,咁大明比邊個養?
Ans:狗,因為久仰大名(狗養大明)
57.益力多係咩味架?
Ans:你今日飲左未
58.李雲迪最憎咩理髮產品?
Ans:美源髮彩,因為美源髮彩,冇得「彈」
59.阿明同阿珊去打劫銀行,但事敗逃亡
但d警察追捕果時唔追阿明,淨係死追阿珊,點解呢?
Ans:因為喜瑪拉雅山(起碼拉阿珊)
60.達文西密碼上面係咩?
Ans:達文西帳號

咩炉系最臭?
多士(屎)炉 

张祟基同张崇德个哥叫咩名?
...张崇肯(因为肯德基)

系边度减肥难d?
伦敦,慢瘦伦敦(曼秀伦敦)

咩玩具唔可以系船玩?
爆旋(船)陀螺

  评论这张
 
阅读(191)| 评论(4)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017